Recept
« Terug naar recepten
Granita van Blue curaçao
PT240M
Granita van Blue curaçao
Een heerlijk granita van blue curaã§ao recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Granita van Blue curaçao te bereiden
Doe het water en de suiker in een hoge pan en breng aan de kook. Laat de siroop van water en suiker 6 minuten doorkoken en draai het vuur uit. Voeg nu het uitgeperste citroensap, de blue curaçao en de voedingskleurstof erbij en breng het terug aan de kook. Zet de pan in een koud water bad en laat het afkoelen. Schud de granita - mengsel al zevend in een plastieken bewaardoos. Dat neemt minder plaats in beslag in de diepvriezer. Plaats de deksel op de doos en zet de Granita in de diepvries. Haal de Granita na een uur uit de diepvries en meng met behulp van een vork, alles mooi glad en egaal. Zet het terug in de diepvries en herhaal deze procedure totdat de Granita bevroren is en een mooie consistentie heeft bekomen. Dat duurt plusminus 4 uren. De Granita kan minstens éen week bewaard worden in de deipvries. Hij zal daarna niet slecht zijn, maar hij verliest zijn smaak.
leonie zegt:
en is het dun of een beetje cremeachtig zeg maar, weet niet goed hoe ik dat moet omschrijven, maar een beetje cremeachtig vind ik altijd lekker aan cocktails...