Recept
« Terug naar recepten
Gratin van frambozen met vanille-ijs
PT60M
Gratin van frambozen met vanille-ijs
Een heerlijk gratin van frambozen met vanille-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin van frambozen met vanille-ijs te bereiden
IJS:
Breng melk met suiker, opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 10 min. trekken.
Klop de room met eierdooiers romig, voeg er de warme melk
(vanillestokje verwijderen) aan toe en laat op klein vuur binden.
Giet de massa door een puntzeef en laat afkoelen.
Draai er vervolgens ijs van in de ijsmachine.
Verdeel de frambozen over 5 middelgrote borden.
(evt. diepe borden).
GRATINSAUS:
Doe de eierdooiers, room, vanillemerg en de helft van de suiker in een pan en plaats deze au-bain-marie op het vuur en klop tot een stevige massa.
Schep deze massa over de frambozen, strooi hierover de rest van de poedersuiker en plaats de borden onder de grill tot de suiker begint te kleuren.
Breng melk met suiker, opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 10 min. trekken.
Klop de room met eierdooiers romig, voeg er de warme melk
(vanillestokje verwijderen) aan toe en laat op klein vuur binden.
Giet de massa door een puntzeef en laat afkoelen.
Draai er vervolgens ijs van in de ijsmachine.
Verdeel de frambozen over 5 middelgrote borden.
(evt. diepe borden).
GRATINSAUS:
Doe de eierdooiers, room, vanillemerg en de helft van de suiker in een pan en plaats deze au-bain-marie op het vuur en klop tot een stevige massa.
Schep deze massa over de frambozen, strooi hierover de rest van de poedersuiker en plaats de borden onder de grill tot de suiker begint te kleuren.