Recept
« Terug naar recepten
Griekse courgettesalade met tomaat, feta, artisjokharten en olijven
PT20M
Griekse courgettesalade met tomaat, feta, artisjokharten en olijven
Heerlijke zomerse salade van gemarineerde gebakken courgettes met tomaten, feta, artisjokharten en olijven. Lekker bij de lunch of bbq
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse courgettesalade met tomaat, feta, artisjokharten en olijven te bereiden
- Snij de courgette in plakjes.
- Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak hierin de plakjes courgette aan beide kanten lichtbruin. Laat afkoelen.
- Snij de tomaten in plakjes. Snij de artisjokharten in vieren. Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in ringetjes. Verkruimel de feta.
- Klop een dressing van de azijn, resterende olie, peper, zout en honing
- Leg de courgetteplakjes in het midden van een platte schaal. Leg de plakjes tomaat in een krans om de courgette. Verdeel de overige ingrediënten over de schaal. Verdeel de dressing hierover.
- Even een kwartiertje intrekken en smullen maar.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heerlijk lunchgerecht, lekker als bijgerecht van een lekkere pasta, maar ook lekker bij de bbq.