Recept
« Terug naar recepten
Griekse macaroniterrine
PT50M
Griekse macaroniterrine
Een heerlijk griekse macaroniterrine recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse macaroniterrine te bereiden
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het gehakt kruimelig,voeg de gesnipperde ui toe en bak deze mee tot ze lichtbruin en glazig zijn.Voeg de uitgeperste knoflook,peper,zout,wijn,oregano en de tomaten toe en laat alles 15 min.pruttelen.Breng intussen in een grote pan water met zout aan de kook en kook hierin de macaroni beetgaar.Giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan en laat ze uitlekken.Maak een béchamelsaus van de boter,bloem en de melk.Roer er 150 gr.geraspte kaas door de saus.Klop het ei en de eidooier even los met een scheutje melk en roer deze van het vuur af door de saus.Vet een diepe,vuurvaste schotel in en bestrooi de randen en bodem met wat geraspte kaas.Leg laag om laag macaroni,vleesmengsel en saus in de schaal en herhaal dit nog een keer.Strooi er nog wat kaas over en zet de schaal 30 min.in de oven op 200C.