Recept
« Terug naar recepten
Griekse pizza van Yiannis
PT20M
Griekse pizza van Yiannis
Op Ranzo Ionio, waar we op vakantie waren, maken ze het
graag iedereen naar de zin. Ze zullen voor zover mogelijk is alles uit de kast
halen om speciale wensen te kunnen verwezenlijken. Toen een van de
gasten vertelde dat hij eigenlijk graag een keer pizza wilde eten werd aan
zijn verzoek gehoor gegeven.
Leuk om te zien dat ze er met de ingrediënten die ze tot hun beschikking
hebben en met een beetje creativiteit toch iets lekkers van kunnen maken.
Zo werd deze pizza dus gemaakt met de ingrediënten van een Griekse
salade.
Toen ik die avond de Moussaka verkoos boven de pizza, kreeg ik van
Yiannis aan het einde van de avond alsnog een stuk pizza mee want ik
moest en zou zijn Griekse pizza proeven.
En het was (hoe kan het ook anders) erg lekker. Fantastico!! Zoals Yiannis
zelf al zei.
Ik heb het nu thuis gemaakt en omdat ik niet zoveel tijd had heb ik gekozen
voor een bodem met saus uit het koelvak van de supermarkt. Een heerlijk
snel-klaar-recept dus. Heb je meer tijd of hou je niet van kant-en-klaar dan
kun je de bodem en de saus natuurlijk ook zelf maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Yiannis (Ranzo Ionio)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse pizza van Yiannis te bereiden
- Rol het deeg zo dun mogelijk uit en leg het met bakpapier en al op een ovenplaat.
- Smeer er de tomatensaus op en beleg daarna met de fijngesneden ui en paprika.
- Verkruimel de feta erover en bestrooi het geheel met oregano.
- Bak de (plaat)pizza ongeveer 15 minuten op 250 graden. Let op dit is bij elke oven verschillend.