Recept
« Terug naar recepten
Griekse tomatenrijst
PT20M
Griekse tomatenrijst
Als je weleens in een Grieks restaurant eet dan is een vast onderdeel op je
bord de tomatenrijst. Erg makkelijk om zelf te maken en onmisbaar bij een
Grieks gerecht. Ik at het bij mijn Griekse-gehaktballetjes-met-feta-vulling
maar natuurlijk past het ook prima bij alle andere Griekse vlees en
visschotels.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Chefkoch.de: aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse tomatenrijst te bereiden
- Verhit de boter in een pan en doe de tomatenstukjes erbij, laat ze even sudderen tot ze vocht afgeven en voeg de rijst toe.
- Giet de bouillon erbij en voeg de tomatenpuree toe, schep alles door elkaar en maak indien nodig op smaak met een beetje peper (zout is niet nodig omdat dit al genoeg in de bouillon zit.
- Laat 20 minuten op laag vuur koken (pas op dat het niet aanbrand) draai het vuur uit en laat de rijst met het deksel op de pan nog even stomen.