Recept
« Terug naar recepten
griesmeelbavarois met bosvruchtensorbet
PT30M
griesmeelbavarois met bosvruchtensorbet
Een heerlijk griesmeelbavarois met bosvruchtensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe griesmeelbavarois met bosvruchtensorbet te bereiden
De bavarois: Week de gelatineblaadjes 20 min in koud water. Borstel de limoen goed schoon in warm water, droog af en rasp de schil. Breng de melk aan de kook met suiker en vanillesuiker. Voeg al roerend het griesmeel toe en gaar al roerend. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het griesmeelmengsel. Laateven afkoelen. Sla de room half op en spatel door de licht afgekoelde griesmeelmassa. Sla het eiwit stijf en voeg op het laatst de 35 gr suiker toe. Spatel dit samen met de limoenrasp door de griesmeelmassa. Stort de bavaroismassa in een rechthoekige vorm en laat in de koeling opstijven. De bosvruchtencompot. Breng de diepgevroren bosvruchten met een bodempje water aan de kook. Voeg geleisuiker en crème de cassis toe en kook in tot 2/3 . Laat afkoelen in de koeling.