Recept
« Terug naar recepten
Griesmeeltimbaaltje met sinaasappelsaus
PT25M
Griesmeeltimbaaltje met sinaasappelsaus
Een heerlijk griesmeeltimbaaltje met sinaasappelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griesmeeltimbaaltje met sinaasappelsaus te bereiden
Breng de melk met bessensap en crème fraïche aan de kook.Meng griesmeel en basterdsuiker.Strooi dit mengsel al roerend in de kokende vloeistof.Kook zachtjes,tijdens goed roeren,3 min door.Spoel de vormpjes om met koud water.Giet het hele griesmeel mengsel erin en laat minimaal 21/2 uur afkoelen.Borstel de sinaasappels schoon.Rasp 1 tl van de schil en pers de vruchten.Verwarm het sap met de rasp,honing,kaneel en likeur.Snijd de koude boter in flinters en klop ze,van de warmtebron af,door het sap.Stort de timbaaltjes op borden en schenk er wat saus omheen.