Als lunchgerecht met roggebrood.
Je kan deze soep ook serveren als een aspergec"cappucino" : met een melkopschuimer luchtig kloppen en een schepje room er boven op.
Je zal er complimenten mee oogsten!!
Recept
« Terug naar recepten
Groene aspergesoep
PT30M
Groene aspergesoep
Een heerlijk groene aspergesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene aspergesoep te bereiden
▼Snipper het uitje en de knoflook heel fijn en stoof ze 10 min. zachtjes in olijfolie.
▼Was de asperges en snijd het houtige deel weg.
▼Zet het vuur hoger en bak de groenten even.
▼Voeg de bouillon toe en laat het een 15 min. pruttelen.
▼Pureer de soep met een staafmixer en roer de wijn en de room er door.
▼Breng op smaak met z+p+nootmuskaat
▼Was de asperges en snijd het houtige deel weg.
▼Zet het vuur hoger en bak de groenten even.
▼Voeg de bouillon toe en laat het een 15 min. pruttelen.
▼Pureer de soep met een staafmixer en roer de wijn en de room er door.
▼Breng op smaak met z+p+nootmuskaat