Recept
« Terug naar recepten
Groenten stoofschotel
PT60M
Groenten stoofschotel
Een heerlijk groenten stoofschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenten stoofschotel te bereiden
Was de pariprka's, verwijder steel, zaden en zaadlijsten en snij in blokjes.
Pel de uien, snij ze kwart en daarna in blokjes.
Pel het teentje knoflook, plet en versnipper.
Borstel de champignons zuiver, snij het steeltje weg en snij ze kwart.
Breng alles te samen in een diepe kookpan, voeg een weinig bouillon toe en stoof alles zachtjes gedurende10 min, onder afdekken van de pan.
Voeg de tomatenpulp bij en laat gedurende 20 min onder een zacht vuurtje sudderen.
Voeg de geplette en gesnipperde look en de tijm toe laat nog 10 min sudderen in een open pan tot alles mooi aangedikt is.
Breng op smaak met peper en zout en dien warm als groenten op.
Serveer het bv met kippenfilé en rijst.
Pel de uien, snij ze kwart en daarna in blokjes.
Pel het teentje knoflook, plet en versnipper.
Borstel de champignons zuiver, snij het steeltje weg en snij ze kwart.
Breng alles te samen in een diepe kookpan, voeg een weinig bouillon toe en stoof alles zachtjes gedurende10 min, onder afdekken van de pan.
Voeg de tomatenpulp bij en laat gedurende 20 min onder een zacht vuurtje sudderen.
Voeg de geplette en gesnipperde look en de tijm toe laat nog 10 min sudderen in een open pan tot alles mooi aangedikt is.
Breng op smaak met peper en zout en dien warm als groenten op.
Serveer het bv met kippenfilé en rijst.