Recept
« Terug naar recepten
Groentesoep voor een herfstige zomerdag
PT30M
Groentesoep voor een herfstige zomerdag
Een heerlijk groentesoep voor een herfstige zomerdag recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentesoep voor een herfstige zomerdag te bereiden
Fruit uien in de olie aan. Laat knoflook even meefruiten. Voeg de courgettes en paprika’s toe, 5 minuten mee laten bakken. Voeg dan de tomaten toe, het water, de bouillonblokjes en kruiden.
Laat 15 minuten zachtjes sudderen. Pureer met de staafmixer. Voeg water toe als de soep te dik is. Maak af met peper en zout of extra bouillonblokje
Dien op in soepkommen met een dotje crème fraîche en lekker vers gebakken stokbrood of ciabatta.
Je kunt de soep ook even zeven, dan heb je geen last van de velletjes van de paprika’s en de tomaten.
Laat 15 minuten zachtjes sudderen. Pureer met de staafmixer. Voeg water toe als de soep te dik is. Maak af met peper en zout of extra bouillonblokje
Dien op in soepkommen met een dotje crème fraîche en lekker vers gebakken stokbrood of ciabatta.
Je kunt de soep ook even zeven, dan heb je geen last van de velletjes van de paprika’s en de tomaten.
derbyke zegt:
Ik zet de groenten altijd net onder water, na het pureren wordt het een zeer dikke soep en die verdun ik op gevoel. Probeer het maar eens.
Redactie Kookjij