KookJij

Guacamole zoals Origineel Recept Voorschrijft

Een heerlijk guacamole zoals origineel recept voorschrijft recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Guacamole zoals Origineel Recept Voorschrijft te bereiden

1).Doe de tomaten brunoise in een vergiet of zeef en strooi er zeezout over en laat dit 2 - 12 uur staan.
2).In een kom mengen de tomaat, ui, knoflook en pepers (plus de sambal in Nederland).
3) Vlak voor het gebruik de avocado's schillen, ontpitten en grof prakken.
4).De avocado's door de tomaten-mix roeren en dan de korianderblaadjes mixen.
Het mag dan verder op smaak gebracht worden met 1 of een paar lepeltjes limoensap (maar oorspronkelijk zat dat er niet in).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOOT: Guacamole is één van de vele soorten sauzen die men kent in Mexico. Zo zijn er bv :
-SALSA ROJA - Gek. tomaat, peper, ui, knoflook, koriander
-SALSA VERDE - Gek. tomatillo plus pepers
-SALSA NEGRA - Gedroogde pepers, olie, knoflook
-SALSA TAQUERA - Tomatillo,chipotl peper
-MOLE - Pepers, kruiden, ongezoete cacao, amandels
-GUACA MOLE - zie boven
-PICO DE GALLO - Tomaat, limoensap, peper, uien, koriander met evt. nog andere kleingemaakte ingredienten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Jan, bij de toko verkrijgbaar? Ik zal ernaar vragen. Madame Jeannette gebruik ik wel vaak. Bedankt.:p
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Flavia, Wel eens gehoord van tjabé rawit? Vergelijkbaar met Madame Jeannette. In Nederland verkrijgbaar.
Jan A.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Flavia, Anna, AVSpronsen, Wat zorgen jullie toch goed voor mij!
Jan A.
avspronsen

avspronsen zegt:
Als je de pit van de avocado onder de geprakte avocado stopt, dan wordt het "prutje" niet bruin, dan kan je het hele recept een paar uur van te voren maken.
flavia

flavia zegt:
Heerlijk, Jan. De pepers kun je vermoedelijk ook kopen bij Mexicaanse winkels. Lomboks vind ik soms niet pikant genoeg.
Er staat wel een typefoutje bij je kookverhaal, volgens mij. Salsa Nrgra moet Negra zijn.:p;)