NOOT: Guacamole is één van de vele soorten sauzen die men kent in Mexico. Zo zijn er bv :
-SALSA ROJA - Gek. tomaat, peper, ui, knoflook, koriander
-SALSA VERDE - Gek. tomatillo plus pepers
-SALSA NEGRA - Gedroogde pepers, olie, knoflook
-SALSA TAQUERA - Tomatillo,chipotl peper
-MOLE - Pepers, kruiden, ongezoete cacao, amandels
-GUACA MOLE - zie boven
-PICO DE GALLO - Tomaat, limoensap, peper, uien, koriander met evt. nog andere kleingemaakte ingredienten.
Recept
« Terug naar recepten
Guacamole zoals Origineel Recept Voorschrijft
PT180M
Guacamole zoals Origineel Recept Voorschrijft
Een heerlijk guacamole zoals origineel recept voorschrijft recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 - 8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Guacamole zoals Origineel Recept Voorschrijft te bereiden
1).Doe de tomaten brunoise in een vergiet of zeef en strooi er zeezout over en laat dit 2 - 12 uur staan.
2).In een kom mengen de tomaat, ui, knoflook en pepers (plus de sambal in Nederland).
3) Vlak voor het gebruik de avocado's schillen, ontpitten en grof prakken.
4).De avocado's door de tomaten-mix roeren en dan de korianderblaadjes mixen.
Het mag dan verder op smaak gebracht worden met 1 of een paar lepeltjes limoensap (maar oorspronkelijk zat dat er niet in).
2).In een kom mengen de tomaat, ui, knoflook en pepers (plus de sambal in Nederland).
3) Vlak voor het gebruik de avocado's schillen, ontpitten en grof prakken.
4).De avocado's door de tomaten-mix roeren en dan de korianderblaadjes mixen.
Het mag dan verder op smaak gebracht worden met 1 of een paar lepeltjes limoensap (maar oorspronkelijk zat dat er niet in).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
avspronsen zegt:
flavia zegt:
Er staat wel een typefoutje bij je kookverhaal, volgens mij. Salsa Nrgra moet Negra zijn.:p;)
flavia zegt: