Recept
« Terug naar recepten
Halloumi met bietjes en limoen
PT15M
Halloumi met bietjes en limoen
Een heerlijk halloumi met bietjes en limoen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joanita Vestjens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Halloumi met bietjes en limoen te bereiden
- Knip het pakje halloumi open boven de gootsteen, zodat het pekelvocht eruit kan lopen, leg het stuk kaas op een plank en snijd het in plakken (tussen 8 - 10 stuks).
- Trek rubberen handschoenen aan bij het hanteren van de bietjes en hak ze grof voordat je ze met een staafmixer of in een blender met het limoensap en de olie pureert.
- Bekleed de bordjes met de sla.
- Verhit een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en leg er de plakken halloumi in.
Na ± 1 minuut moeten de plakken aan de onderkant schroeiplekken hebben.
Keer ze om en laat ze ook aan de andere kant schroeien voordat je ze op de bordjes met sla legt.
- Schep de bietjespuree naast de plakken halloumi en geef er warm brood bij.
- Trek rubberen handschoenen aan bij het hanteren van de bietjes en hak ze grof voordat je ze met een staafmixer of in een blender met het limoensap en de olie pureert.
- Bekleed de bordjes met de sla.
- Verhit een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en leg er de plakken halloumi in.
Na ± 1 minuut moeten de plakken aan de onderkant schroeiplekken hebben.
Keer ze om en laat ze ook aan de andere kant schroeien voordat je ze op de bordjes met sla legt.
- Schep de bietjespuree naast de plakken halloumi en geef er warm brood bij.
Mijn kookverhaal (Joanita Vestjens)
Ook dit recept is van Nigella Lawson en heb ik een keer als voorgerecht gemaakt voor het kookclubje.