TIP :
Als de ham is opgerold 2 stokjes door de rol steken om het geheel niet uit elkaar te laten vallen.Dan tussen de stokjes doorsnijden.
1).De helften vallen niet uit elkaar
2).De amuses zijn direct voor consumptie geschikt zonder allerlei complicaties
Recept
« Terug naar recepten
Ham-Vijg Amuse
PT90M
Ham-Vijg Amuse
Een heerlijk ham-vijg amuse recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 - 12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ham-Vijg Amuse te bereiden
*Leg een plak ham plat op de werkbank (eventueel op een rolmatje als rolhulp)
*Kwast de ham lichtjes in met wat olie
*Leg op de ham 2 blaadjes rucola
*Leg op de rucola de 2 helften van een vijg naast elkaar en plet enigszins
*Rol het geheel stijf op,eventueel met behulp van een rol-matje .
*Pak alle 12 rollen stevig in in plastic huishoud-folie
--->om model te houden
--->om uitdroging te voorkomen
en laat in de koelkast koelen en opstijven
*Vlak voor gebruik door midden snijden met een vlijm en vlijm scherp mes.Zet recht op naast elkaar.
*Kwast de ham lichtjes in met wat olie
*Leg op de ham 2 blaadjes rucola
*Leg op de rucola de 2 helften van een vijg naast elkaar en plet enigszins
*Rol het geheel stijf op,eventueel met behulp van een rol-matje .
*Pak alle 12 rollen stevig in in plastic huishoud-folie
--->om model te houden
--->om uitdroging te voorkomen
en laat in de koelkast koelen en opstijven
*Vlak voor gebruik door midden snijden met een vlijm en vlijm scherp mes.Zet recht op naast elkaar.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.