Recept
« Terug naar recepten
Hangop
PT1440M
Hangop
Een heerlijk hangop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ingrid S
Bereidingstijd:
1440 min
Personen:
? personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
veel kCal energie
veel Gram vet
veel Gram vet
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hangop te bereiden
Zet in de onderkom het vergiet, drapeer de theedoek er in. Giet de yoghurt in de theedoek. Zet er een deksel op en bind daar de theedoek over. Laat 24 uur uitlekken korter mag ook maar in ieder geval 12 uur.
Sla de koude slagroom stijf in een grote kom, doe de uitgelekte yoghurt erbij. Doe de suikers erbij en sla dit op lage stand door elkaar en klaar is je hangop.
Sla de koude slagroom stijf in een grote kom, doe de uitgelekte yoghurt erbij. Doe de suikers erbij en sla dit op lage stand door elkaar en klaar is je hangop.
Mijn kookverhaal (Ingrid S)
Dit recept heb ik van mijn schoonmoeder geleerd en die weer van haar moeder, nu heb ik het aan mijn schoondochter geleerd. Met speciale dagen maak ik er een decoratie op: vruchtje of chocolade gelang de voorraadkast het heeft.