Recept
« Terug naar recepten
Hangop met ananas
PT20M
Hangop met ananas
Een heerlijk hangop met ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marleen van Bree
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Toetjes
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
marleen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hangop met ananas te bereiden
De dag van tevoren, maak een theedoek vochtig, en hang deze in het vergiet.
Zet het vergiet in een diepe kom.
Giet de yoghurt in de theedoek, en dek deze af met een bord.
Zet een nacht in de koelkast of kelder.
Volgende dag,
klop de slagroom met wat suiker stijf.
Schep de yoghurt in een kom.
Vermeng deze met de slagroom, let op, spatelen niet met de mixer.
Roer de ananas erdoor, en klaar is de hangop.
Eventueel garneren met ananas.
Zet het vergiet in een diepe kom.
Giet de yoghurt in de theedoek, en dek deze af met een bord.
Zet een nacht in de koelkast of kelder.
Volgende dag,
klop de slagroom met wat suiker stijf.
Schep de yoghurt in een kom.
Vermeng deze met de slagroom, let op, spatelen niet met de mixer.
Roer de ananas erdoor, en klaar is de hangop.
Eventueel garneren met ananas.
Mijn kookverhaal (Marleen van Bree)
Al jaren groot succes met de kerst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
g.eindhoven zegt:
Hes zegt: