Een makkelijk recept die een eigen 'touch' heeft gekregen door het toevoegen van mijn eigen ideeen :P
Een echte hit op feestjes, de muffins zien er heerlijk en feestelijk uit en smaken echt super lekker! Ik verras mijn collega's zo nu en dan met een mandje vol van deze smakelijke tussendoortjes. En iedereen wilt meteen het recept weten hihi!
Recept
« Terug naar recepten
hartige italiaanse muffins
PT35M
hartige italiaanse muffins
Een heerlijk hartige italiaanse muffins recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
wendy bekking
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe hartige italiaanse muffins te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Leeg de zak Honig-muffin beslag in een diepe schaal, voeg de melk en de olie toe en roer goed tot het een een smeuig beslag is geworden. Snij de ui,de papika en de zongerijpte tomaatjes in reepjes en voeg toe aan het beslag. Daarna voeg je de blokjes ham, 3/4e deel van het zakje geraspte kaas en 1 eetlepel van de gedroogte italiaanse kruiden toe. Goed roeren tot alle ingredienten zijn gemengt.
Vet de muffin vormpjes in met een beetje zonnebloemolie en vul de vormpjes met het beslag. Druk daarna 1 cherrie tomaatje in het midden van de vormpjes en het laatste beetje geraspte kaas bovenop.
25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 gr. tot de muffins mooi goudbruin gekleurt zijn. Warm of koud, ze zijn heerlijk!
Leeg de zak Honig-muffin beslag in een diepe schaal, voeg de melk en de olie toe en roer goed tot het een een smeuig beslag is geworden. Snij de ui,de papika en de zongerijpte tomaatjes in reepjes en voeg toe aan het beslag. Daarna voeg je de blokjes ham, 3/4e deel van het zakje geraspte kaas en 1 eetlepel van de gedroogte italiaanse kruiden toe. Goed roeren tot alle ingredienten zijn gemengt.
Vet de muffin vormpjes in met een beetje zonnebloemolie en vul de vormpjes met het beslag. Druk daarna 1 cherrie tomaatje in het midden van de vormpjes en het laatste beetje geraspte kaas bovenop.
25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 gr. tot de muffins mooi goudbruin gekleurt zijn. Warm of koud, ze zijn heerlijk!