Afgelopen weekend met veel succes ontvangen bij mijn leesclub. Dit keer een wat kleinere rol gemaakt, zodat 2 plakjes nog heel lekker waren, samen met de mijn rucola-salade, met geroosterde walnoten, kerstomaatjes en crema balsamico.
LET OP: de rol moet minstens 8 uur in de koelkast opstijven
Recept
« Terug naar recepten
Spinazie-eirol met kaas en gedroogde tomaatjes
PT20M
Spinazie-eirol met kaas en gedroogde tomaatjes
Een rol van eieren, spinazie, roomkaas met kruiden en gedroogde tomaten. De rol wordt gemaakt in de oven en kun je daarna in plakken serveren.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazie-eirol met kaas en gedroogde tomaatjes te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de gedroogde tomaten in hele kleine stukjes.
- Bekleed de bakplaat of de bakvorm met het bakpapier.
- Meng het los geklopte ei door de goed uitgelekte spinazie.Verdeel het spinaziemengsel over de vorm. Zorg dat dit overal even dik is. Verdeel de geraspte kaas over de spinazie.
- Zet de vorm plm. 20 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat goed afkoelen!
- Smeer de roomkaas met kruiden over de goed afgekoelde spinazie.Verdeel de gedroogde tomatenstukjes erover.
- Rol de spinazierol nu goed stevig op. Pak de rol stevig in plastic folie en laat deze minimaal 8 uur in de koelkast
opstijven. Snij de rol in mooie schuine stukken.