Lekker op een bedje van op smaak aangemaakte rucola (je weet wel: wat
balsamico-azijn, olijfolie en wat honing!) .
Deze overheerlijke zalmrol werd geserveerd geserveerd tijdens een brunch die ik samen met andere vrijwilligers heb verzorgd in verzorgingstehuis bij ons in het dorp.
Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden.
Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)!
Recept
« Terug naar recepten
Gerookte zalmrol met spinazie en roomkaas
PT25M
Gerookte zalmrol met spinazie en roomkaas
Een heerlijk voorgerecht voor meerdere personen bestaande uit eieren, gerookte zalm, spinazie, en (room)kaas. Je kunt dit voorgerecht uitstekend voorbereiden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Recept gekregen van een bekende.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte zalmrol met spinazie en roomkaas te bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden. Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Eieren los kloppen met een garde en vermengen met de (ontdooide en uitgelekte) spinazie. Ei-spinaziemengsel verdelen over de bakplaat en bestrooien met de geraspte kaas.
- In het midden van de oven plm. 20 minuten bakken. Dit op de bakplaat heel goed laten afkoelen. Als de plaat goed koud is het geheel bestrijken met de roomkaas met kruiden.
- Hierover de gerookte zalm verdelen. En nu "voorzichtig" oprollen door middel van het bakpapier.
- . Rol in plastic folie verpakken en minimaal 8 uur in de koelkast leggen.
- In niet te dikke plakken snijden.
- Garneren met rucola en kers-tomaatjes