KookJij

Zuurkoolquiche met zalm van Janneke Philippi

In de klassieke brasserieën in Parijs en ook elders in Frankrijk is choucroute op elke menukaart te vinden. In ons land is zuurkool vooral een gerecht van de thuiskok. Dit gerecht is beschreven voor 4 personen. Ik heb een kleine vorm met losse bodem gebruikt voor 2 personen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Uit de krant. Zie boven.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolquiche met zalm van Janneke Philippi te bereiden

  1. Vet de quichevorm in.
  2. Je kunt de vorm ook bekleden met bakpapier. Zie ***
  3. In de ochtenduren heb ik alvast de taartbodem blind voorgebakken.
  4. Leg daarvoor 6 plakjes deeg op elkaar. Bestuif met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap.
  5. Leg het deeg in de vorm en rol met de deegroller over de rand. Druk het deeg zachtjes in de vorm.
  6. Beleg het deeg met bakpapier en vul de vorm met een steunvulling.
  7. Zet voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en zet de taart nog 5 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen op een rooster.
  8. Fruit de gesnipperde sjalot enkele minuten in boter of olie.
  9. Voeg de zuurkool toe en roer door elkaar. Bak op een zacht vuurtje met het deksel op de pan voor 10 minuten.
  10. Klop ondertussen de eieren met de crème fraîche , de kaas , peper naar smaak en de gekozen kruiden door elkaar.
  11. Verdeel de zuurkool over de bodem en schenk er het eimengsel overheen.
  12. Werk met een vork het eimengsel voorzichtig door de zuurkool. Stop er dan de stukjes zalm tussen.
  13. Bak de quiche in een voorverwarmde oven van 200 graden in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer eventueel met een kleine salade.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een verrassend lekkere combinatie.
TIP
Bakpapier laat zich gemakkelijk plooien als het vochtig is. Maak een vel
onder stromend water nat en verfrommel het. Laat het papier goed
uitlekken en bekleed er vervolgens de taartvorm mee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst