Recept
« Terug naar recepten
Hazelnoot Cake
PT70M
Hazelnoot Cake
Een heerlijk hazelnoot cake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
duitse nicht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazelnoot Cake te bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde bakvorm in van ca 24cm doorsnee en bekleed hem dan met de paneermeel.
Maal de noten, of gebruik kant en klaar notenmeel. Meng het notenmeel met de vanille, de citroenzest, de cacao- en de koffiepoeder. Klop de eierdooiers met de suiker gedurende een minuut of zeven tot het een dik romig mengsel is. Klop nu de eiwitten stijf met een snufje zout tot je er pieken ik kan laten staan (zorg dat je eieren altijd op kamertemperatuur zijn, dat er geen eigeel in komt, en dat je kloppers en schaal absoluut vetvrij zijn). Spatel het notenmeel en de eiwitten voorzichtig door de eiercreme.
Vul de bakvorm en bak de taart gedurende ca 60 minuten laag in de oven.
Laat de taart afkoelen op een rooster en glazuur hem dan evt met citroenglazuur.
Je maakt een simpel glazuur door poedersuiker te mengen met (gezeefd) citroensap door elkaar te roeren tot een dik kleverig papje. Meng hier nog wat fijngeraspte citroenschil door.
Maal de noten, of gebruik kant en klaar notenmeel. Meng het notenmeel met de vanille, de citroenzest, de cacao- en de koffiepoeder. Klop de eierdooiers met de suiker gedurende een minuut of zeven tot het een dik romig mengsel is. Klop nu de eiwitten stijf met een snufje zout tot je er pieken ik kan laten staan (zorg dat je eieren altijd op kamertemperatuur zijn, dat er geen eigeel in komt, en dat je kloppers en schaal absoluut vetvrij zijn). Spatel het notenmeel en de eiwitten voorzichtig door de eiercreme.
Vul de bakvorm en bak de taart gedurende ca 60 minuten laag in de oven.
Laat de taart afkoelen op een rooster en glazuur hem dan evt met citroenglazuur.
Je maakt een simpel glazuur door poedersuiker te mengen met (gezeefd) citroensap door elkaar te roeren tot een dik kleverig papje. Meng hier nog wat fijngeraspte citroenschil door.