Recept
« Terug naar recepten
Hazelnoot Parfait
PT60M
Hazelnoot Parfait
Een heerlijk hazelnoot parfait recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazelnoot Parfait te bereiden
de suiker, eidooiers, eieren en de eventuele likeur au bainmarie opkloppen.
als de massa ca 80 graden is koud kloppen(de bekken in een andere bekken plaatsen die groter is en de ruimte opvullen met ijsklontjes)
als de massa koud is de geslagen room er door spatelen en de gemalen / gehakte hazelnoot.
voorzichting in een of meerder vormpjes gieten(welk je eventueel kunt bekleden met folie ivm lossen van de parfait)dit in de vriezen zetten en goed invriezen
als de massa ca 80 graden is koud kloppen(de bekken in een andere bekken plaatsen die groter is en de ruimte opvullen met ijsklontjes)
als de massa koud is de geslagen room er door spatelen en de gemalen / gehakte hazelnoot.
voorzichting in een of meerder vormpjes gieten(welk je eventueel kunt bekleden met folie ivm lossen van de parfait)dit in de vriezen zetten en goed invriezen