-Broodbeleg
-"Versiering" bij toetjes
-Snoepje
Recept
« Terug naar recepten
Hazelnootpasta
PT45M
Hazelnootpasta
Een heerlijk hazelnootpasta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazelnootpasta te bereiden
1).Hazelnoten kraken en pellen.
2).Hazelnoten over een bakblik verdelen en 10 minuten in de oven zetten, welke op 180°C is voorverwarmd.
3).In de keukenmachine tot pasta draaien (net zo lang malen tot de olie komt).
4).Melk en suiker op vuur zetten en verwarmen tot de suiker is opgelost.
5).Hete melk gieten op de in kleine stukjes gebroken chocolade.
6).Roer dit door tot je een soort chocolademelk hebt gekregen.
7).Hazelnoten door de chocolademelk mengen en blijven roeren tot het pakt tot een pasta.
2).Hazelnoten over een bakblik verdelen en 10 minuten in de oven zetten, welke op 180°C is voorverwarmd.
3).In de keukenmachine tot pasta draaien (net zo lang malen tot de olie komt).
4).Melk en suiker op vuur zetten en verwarmen tot de suiker is opgelost.
5).Hete melk gieten op de in kleine stukjes gebroken chocolade.
6).Roer dit door tot je een soort chocolademelk hebt gekregen.
7).Hazelnoten door de chocolademelk mengen en blijven roeren tot het pakt tot een pasta.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
LisaLemper zegt:
deuxchapeaux zegt:
Dat kan ik zo niet zeggen.Begin maar eens met 500 gram ongepeld en werk met een weegschaaltje om de 250 gram ongepeld langzaam op te bouwen.
Jan A
Margreet zegt: