Deze "saus" gebruik ik bij en in veel gerechten, zoals door gehakt als dat bijna klaar is. Ook lekker als bijgerechtje bij gebraden vlees.
Bij gebakken vis, neem dan wat dille i.p.v. peterselie.
Of bak een omelet en als die bijna droog is wat van dit prutje erop smeren en gaar laten worden.
Recept
« Terug naar recepten
Hazelnootprutje
PT15M
Hazelnootprutje
Een heerlijk hazelnootprutje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
La Cocina de Espana
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazelnootprutje te bereiden
Knoflook + noten + peterselie + wat zout in de vijzel/ met de staafmixer of in de blender fijnmaken.
In de koekenpan de olie verhitten en hierin de uiringen zacht fruiten met deksel op de pan ± 5 minuten.
Dan het hazelnootmengsel erbij en eventueel nog wat zout en peper en heel eventjes nog laten pruttelen.
In de koekenpan de olie verhitten en hierin de uiringen zacht fruiten met deksel op de pan ± 5 minuten.
Dan het hazelnootmengsel erbij en eventueel nog wat zout en peper en heel eventjes nog laten pruttelen.