KookJij

Hazenpeper

Een heerlijk hazenpeper recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hazenpeper te bereiden

wijn, azijn, water, prei, uien laurierblaadjes, kruidnagels samenvoegen en de haas minimaal 12 uur daarin laten marineren.

De haas invrijven met zout en peper.
Boter bruin laten worden en de haas licht aanbraden. Lardeerspek over de haas leggen en dan de marinaden erover scheppen. (incl de groenten en kruiden).
Ongeveer 3 uur gaar laten sudderen en tussendoor steeds de parinade over het vlees scheppen. Als de haas goed gaar is, deze uit de pan nemen. Alle groenten, blaadjes laurier etc. uit de jus halen en deze op smaak maken met peper en zout, rode wijn, suiker en kaneel en binden met maizena en een scheutje room.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst