Recept
« Terug naar recepten
Hazenpeper
PT200M
Hazenpeper
Een heerlijk hazenpeper recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lidia van Amelsvoort
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazenpeper te bereiden
wijn, azijn, water, prei, uien laurierblaadjes, kruidnagels samenvoegen en de haas minimaal 12 uur daarin laten marineren.
De haas invrijven met zout en peper.
Boter bruin laten worden en de haas licht aanbraden. Lardeerspek over de haas leggen en dan de marinaden erover scheppen. (incl de groenten en kruiden).
Ongeveer 3 uur gaar laten sudderen en tussendoor steeds de parinade over het vlees scheppen. Als de haas goed gaar is, deze uit de pan nemen. Alle groenten, blaadjes laurier etc. uit de jus halen en deze op smaak maken met peper en zout, rode wijn, suiker en kaneel en binden met maizena en een scheutje room.
De haas invrijven met zout en peper.
Boter bruin laten worden en de haas licht aanbraden. Lardeerspek over de haas leggen en dan de marinaden erover scheppen. (incl de groenten en kruiden).
Ongeveer 3 uur gaar laten sudderen en tussendoor steeds de parinade over het vlees scheppen. Als de haas goed gaar is, deze uit de pan nemen. Alle groenten, blaadjes laurier etc. uit de jus halen en deze op smaak maken met peper en zout, rode wijn, suiker en kaneel en binden met maizena en een scheutje room.