Recept
« Terug naar recepten
Rodekool met kumquats
PT60M
Rodekool met kumquats
Zo in de decembermaand vind je altijd allerlei bijzondere producten in de
supermarkt. Zo nam ik ook een bakje kumquats mee in mijn
winkelwagentje, nog niet wetende wat ik ermee zou gaan maken.
Thuis kwam ik op het idee om ze bij de rodekool te gebruiken want het is
een klein citrusvruchtje waarvan de smaak enigszins in de richting gaat van
sinaasappel en mandarijn en omdat ik wel vaker sinaasappelsap gebruik in
mijn rode kool was de link snel gelegd.
Heerlijk voor bij wild, hachee of andere stoofschotels.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rodekool met kumquats te bereiden
- Haal de buitenste bladeren van de kool, snij deze in 4 parten, verwijder de harde kern en snij de kool zo dun mogelijk (eventueel met behulp van een mandoline).
- Verwarm de olie (of boter) en fruit hierin de fijngesneden uien.
- Voeg de gesneden kool toe en schep alles door elkaar.
- Doe de kruidnagels, kaneelstokje, laurierblaadje en zout erbij en schep alles goed om.
- Voeg het sap van sinaasappels en citroen toe en schep weer alles goed door elkaar.
- Snij de kumquats in stukjes en voeg deze samen met de marmelade toe.
- Laat de kool ongeveer 45 minuten zachtjes koken en voeg indien nodig af en toe een beetje water toe. Schep af en toe alles goed om.
- Mocht je de kool niet zoet genoeg vinden gebruik dan een beetje honing om de kool op smaak te maken.