Recept
« Terug naar recepten
Heerlijke ovenschotel
PT60M
Heerlijke ovenschotel
Een heerlijk heerlijke ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heerlijke ovenschotel te bereiden
-De aardappels in de schil goed afwassen en in schijven snijden.
-Even voorkoken tot net gaar.
-Het gehakt met de uien en knoflook rul bakken.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen, het blikje tomatenpuree, de wijn, laurier, peper, bouillonblokje en oregano. Alles goed doorroeren, vuur klein, deksel op de pan en laten pruttelen voor 20 minuutjes.
-Het laurierblad eruit halen.
-De aardappelschijven in een ovenschaal verdelen en de rauwe spinazie erop verdelen.
-De saus erover scheppen.
-Bestrooien met geraspte kaas en in een voorverwarmde oven van 200C afbakken tot de kaas gesmolten is (ongeveer 20 minuutjes).
-Even voorkoken tot net gaar.
-Het gehakt met de uien en knoflook rul bakken.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen, het blikje tomatenpuree, de wijn, laurier, peper, bouillonblokje en oregano. Alles goed doorroeren, vuur klein, deksel op de pan en laten pruttelen voor 20 minuutjes.
-Het laurierblad eruit halen.
-De aardappelschijven in een ovenschaal verdelen en de rauwe spinazie erop verdelen.
-De saus erover scheppen.
-Bestrooien met geraspte kaas en in een voorverwarmde oven van 200C afbakken tot de kaas gesmolten is (ongeveer 20 minuutjes).
apu zegt: