KookJij

Heilbot met clementines

Een heerlijk heilbot met clementines recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heilbot met clementines te bereiden


Pel drie clementines en verdeel in partjes. Snijd de witte vliesjes zoveel mogelijk weg. Pers de resterende clementines uit. Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ruitjes.
Verdeel de heilbot in 4 porties, kruid met peper en zout, schik in een vuurvaste schaal en plaats15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Zet de laatste minuten de grill aan voor een mooi bruin korstje.
Blancheer de paprikaruitjes 1 minuut in kokend gezouten water.
Giet het vruchtensap met de gehakte sjalotjes in een pannetje, breng aan de kook en laat op zacht vuur inkoken. Klop vervolgens 75 g koude boter, klontje na klontje, door de saus. Houd warm.
Leg de heilbotfilets aan één kant van een voorverwarmd bord en schik aan de andere kant een waaier van clementinepartjes. Overgiet een deel van de heilbot met de saus en lepel rondom de clementines druppels saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst