Recept
« Terug naar recepten
Heldere bouillon van bosduif met groenten
PT3M
Heldere bouillon van bosduif met groenten
Een heerlijk heldere bouillon van bosduif met groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heldere bouillon van bosduif met groenten te bereiden
Bereid een bouillon met de bosduifjes, ui, selderij, prei water en gevogeltebouillon.
Klaren:
Eminceer de wortel, selderij, prei fijn en meng ze met de fijne gesneden duivenfilet, spatel er de tomatenpuree doorheen en voeg er de eiwitten en de gebrande ui aan toe.
Kruid af met de gebroken peper.
Stort vervolgens de mengeling bij de bouillon en roer alles goed door elkaar.
Breng de bouillon heel langzaam aan de kook zodat de eiwitten heel langzaam kunnen stollen.
Wanneer bovenaan een homogene massa ontstaat draai het vuur zachter ( mag niet meer koken ).
Neem een neteldoek en leg die in een fijne zeef, en zeef vervolgens de bouillon door ( niet gieten, gebruik een soeplepel )
Garneren:
Snij de wortel, een raap in een kleine brunoise, de erwtjes en kook deze beetgaar ( harde groenten eerst )
Haal het vlees van de bosduif en snij ook in fijne brunoise en houd alles warm in wat bouillon.
Serveer de bouillon op een bord, voeg wat garnituur erbij alsook enkele kervelpluksels
Klaren:
Eminceer de wortel, selderij, prei fijn en meng ze met de fijne gesneden duivenfilet, spatel er de tomatenpuree doorheen en voeg er de eiwitten en de gebrande ui aan toe.
Kruid af met de gebroken peper.
Stort vervolgens de mengeling bij de bouillon en roer alles goed door elkaar.
Breng de bouillon heel langzaam aan de kook zodat de eiwitten heel langzaam kunnen stollen.
Wanneer bovenaan een homogene massa ontstaat draai het vuur zachter ( mag niet meer koken ).
Neem een neteldoek en leg die in een fijne zeef, en zeef vervolgens de bouillon door ( niet gieten, gebruik een soeplepel )
Garneren:
Snij de wortel, een raap in een kleine brunoise, de erwtjes en kook deze beetgaar ( harde groenten eerst )
Haal het vlees van de bosduif en snij ook in fijne brunoise en houd alles warm in wat bouillon.
Serveer de bouillon op een bord, voeg wat garnituur erbij alsook enkele kervelpluksels
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
VAN HAUTE zegt:
BOUILLON BEREIDEN MET BOSDUIF? MOET HET VLEES NOG AAN DE DUIF BLIJVEN
BIJ HET BEREIDEN VAN DE BOUILLON
DAARNA SPREEKT MEN OVER
MENGEN MET DE FIJNE GESNEDEN DUIVENFILET
DAARNA TERUG HAAL HET VLEES VAN DE BOSDUIF
KUNT U MEER UITLEG HIEROVER GEVEN OF HET VLEES CONSTANT MOET MEEGEKOOKT WORDEN
bertal zegt:
De 3 duiven bereiden als bouillon.
Hier het vlees nadat de soep getrokken is vanaf halen (bewaren)
de duivenfilets gebruiken voor het klaren.
Succes :):)
m.v.g. Bert Allers