KookJij

Heldere rundvleessoep, gegratineerd

Een heerlijk heldere rundvleessoep, gegratineerd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heldere rundvleessoep, gegratineerd te bereiden

-De runderschenkel en het mergpijpje opzetten samen met de bouillonblokjes.
-De helft van de wortel en de selderij in schijfjes snijden en in de pan erbij doen.
-1 Ui grof snijden en ook erbij doen.
-Vuur zacht zetten als alles kookt en met deksel op de pan ongeveer 2,5 uur laten trekken.
-Intussen de rest van de wortel, ui en selderij zeer fijn snijden.
-De soep zeven en het vlees van de runderschenkel afsnijden, fijnsnijden en terug in de bouillon doen.
-De fijngesneden wortel, ui en selderij erbij doen en 10 minuutjes laten doorkoken.
-Intussen de sneden brood uitspreiden en met de soepkommen die je gaat gebruiken de vorm uitsnijden (op de kop op het brood en met een scherp mes uitsnijden).
-De rondjes brood bestrooien met geraspte kaas en onder de grill het brood bruin laten worden en de kaas gesmolten.
-De bladselderij fijnhakken en door de soep roeren.
-Even proeven en afkruiden met peper en zout.
-De soep in de kommen verdelen, een handje kaas erin strooien, bieslook erin strooien en het gegrilde brood erop leggen.
-Direct serveren.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Op tafel zet je kommetjes met geraspte kaas, croutons en eventueel wat bieslook.
Ofwel stokbrood met kruidenboter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst