Recept
« Terug naar recepten
Hemel op aarde
PT40M
Hemel op aarde
Een heerlijk hemel op aarde recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jan vogelzang
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
975 kCal energie
38 Gram eiwit
51 Gram vet
86 Gram koolhydraten
38 Gram eiwit
51 Gram vet
86 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hemel op aarde te bereiden
Verhit de boter of het bakproduct en fruit hierin de uien. Voeg de speklapjes en saucijsjes, bestrooid met zout en versgemalen peper, toe en bak ze rondom lichtbruin. Giet de bouillon erbij en stoof zachtjes circa 25 minuten met het deksel op de pan. Kook de aardappels met zout circa 10 minuten. Leg de appels en peren erop en kook zachtjes circa 10 minuten verder. Giet de aardappels, appels en peren af. Stamp of roer er met zout, versgemalen peper en kaneelpoeder een grove massa van. Serveer met de speklapjes, saucijsjes en uien erop. Geef er appelstroop en mosterd bij.
TIPS:
wat er ook lekker bij is zo'n 60 gr. blanke rozijnen en in plaats van kaneelpoeder te vervangen door koekkruiden
TIPS:
wat er ook lekker bij is zo'n 60 gr. blanke rozijnen en in plaats van kaneelpoeder te vervangen door koekkruiden