KookJij

Hemelse chocoladetaart

Een heerlijk hemelse chocoladetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vrouw online
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hemelse chocoladetaart te bereiden

Breng in 5 dl water de rijst en het kaneelstokje aan de kook. Laat de rijst het vocht opnemen
Voeg de melk, suiker en chocolade toe en laat op heel laag vuur indikken
Laat ondertussen de gelatine weken en roer de uitgeknepen gelatine en koffielikeur door de rijst
Laat de rijst in de pan in een bak koud water afkoelen tot hij lauw is
Klop de slagroom stijf met poedersuiker en vanillesuiker en spatel dit daarna door de rijst
Serveer in mooie glazen, en garneer met wat slagroom en pure hagelslag.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Hallo Marijke,

Als je i p v gelantine agar - agar gebruikt, dan is het voor vegetaries, of niet?

Mvg. Sjourd