Recept
« Terug naar recepten
Hemelse chocoladetaart
PT30M
Hemelse chocoladetaart
Een heerlijk hemelse chocoladetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vrouw online
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hemelse chocoladetaart te bereiden
Breng in 5 dl water de rijst en het kaneelstokje aan de kook. Laat de rijst het vocht opnemen
Voeg de melk, suiker en chocolade toe en laat op heel laag vuur indikken
Laat ondertussen de gelatine weken en roer de uitgeknepen gelatine en koffielikeur door de rijst
Laat de rijst in de pan in een bak koud water afkoelen tot hij lauw is
Klop de slagroom stijf met poedersuiker en vanillesuiker en spatel dit daarna door de rijst
Serveer in mooie glazen, en garneer met wat slagroom en pure hagelslag.
Voeg de melk, suiker en chocolade toe en laat op heel laag vuur indikken
Laat ondertussen de gelatine weken en roer de uitgeknepen gelatine en koffielikeur door de rijst
Laat de rijst in de pan in een bak koud water afkoelen tot hij lauw is
Klop de slagroom stijf met poedersuiker en vanillesuiker en spatel dit daarna door de rijst
Serveer in mooie glazen, en garneer met wat slagroom en pure hagelslag.
Sjourd Janssen zegt:
Als je i p v gelantine agar - agar gebruikt, dan is het voor vegetaries, of niet?
Mvg. Sjourd