Recept
« Terug naar recepten
Hemelse modder
PT15M
Hemelse modder
Een heerlijk hemelse modder recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hemelse modder te bereiden
Vul een grote pan voor de helft met water. Water aan de kook brengen en een kleine pan in de grote pan zetten. Boven de kleine pan de chocolade reep in stukjes breken en laten smelten. Boven 2 kommen de eieren splitsen en het eiwit heel stijf kloppen. Voeg aan de dooiers de poedersuiker toe. Dit met een mixer in c.a. 5 min dik en romig kloppen. Daarna met de mixer de warme chocolade en de cognac door het dooiermengsel kloppen. Klop in de kom de slagroom stijf. De helft van de slagroom en het chocolademengsel voorzichtig door het eiwit mengen. Daarna in de koelkast 15 min laten opstijven. Nogmaals voorzichtig door elkaar scheppen en over 4 schaaltjes verdelen. Afgedekt in de koelkast 2uur laten opstijven. Garneer de mousse met toefjes van de over gebleven slagroom.
sterre zegt: