Recept
« Terug naar recepten
Hemelsemodder
PT60M
Hemelsemodder
Een heerlijk hemelsemodder recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anouk .....
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familierecept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hemelsemodder te bereiden
Au bain marie: smelt de boter voeg de chocolade in stukjes toe en laat dit smelten.
Klein scheutje melk erbij en door roeren tot je een vloeibare massa krijgt.
Splits ondertussen de eieren.
Voeg bij de eierdooiers de suiker toe en roer dit tot een schuimige massa.
Voeg de eierdooiers en het suikermengsel bij de chocolade.
Goed roeren totdat er een dikke schuimige massa is onstaan.
Laat de chocolademassa afkoelen en klop in tussen de eiwit en slagroom apart stijf.
Als de chocolademassa niet warm meer aan voelt kun je het eiwit en de slagroom toe voegen.
Roer het geheel goed door elkaar heen.
Even verder laten afkoelen in de koelkast.
Klein scheutje melk erbij en door roeren tot je een vloeibare massa krijgt.
Splits ondertussen de eieren.
Voeg bij de eierdooiers de suiker toe en roer dit tot een schuimige massa.
Voeg de eierdooiers en het suikermengsel bij de chocolade.
Goed roeren totdat er een dikke schuimige massa is onstaan.
Laat de chocolademassa afkoelen en klop in tussen de eiwit en slagroom apart stijf.
Als de chocolademassa niet warm meer aan voelt kun je het eiwit en de slagroom toe voegen.
Roer het geheel goed door elkaar heen.
Even verder laten afkoelen in de koelkast.
i.s zegt: