Recept
« Terug naar recepten
Hertenbiefstuk met port-anijssaus
PT60M
Hertenbiefstuk met port-anijssaus
Een heerlijk hertenbiefstuk met port-anijssaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenbiefstuk met port-anijssaus te bereiden
Schil de aardappelen en zet ze op met ruim water en een beetje zout. Kook de spruitjes gaar en spoel ze meteen af met koud water.
Bestrooi de hertenbief met peper en zout en bak ze goudbruin in 4 a 5 minuten.
Haal de hertenbief uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten. Eventueel in een warme oven laten garen.
Giet de rode port bij de braadjus, samen met de stukjes steranijs en laat rustig inkoken.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe ze samen met de koude spruiten terug in de pan. BEWAAR EEN PAAR SPRUITEN VOOR DE GARNERING.
Stamp de aardappelen samen met de spruiten aan met een pureestamper en gebruik wat olijfolie om het smeuïg te maken.
Voeg hier de spekjes aan toe en breng het op smaak met peper.
Als de saus op smaak is, door een zeef gieten.
Bestrooi de hertenbief met peper en zout en bak ze goudbruin in 4 a 5 minuten.
Haal de hertenbief uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten. Eventueel in een warme oven laten garen.
Giet de rode port bij de braadjus, samen met de stukjes steranijs en laat rustig inkoken.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe ze samen met de koude spruiten terug in de pan. BEWAAR EEN PAAR SPRUITEN VOOR DE GARNERING.
Stamp de aardappelen samen met de spruiten aan met een pureestamper en gebruik wat olijfolie om het smeuïg te maken.
Voeg hier de spekjes aan toe en breng het op smaak met peper.
Als de saus op smaak is, door een zeef gieten.