Recept
« Terug naar recepten
Hertenbiefstuk met port-anijssaus
PT45M
Hertenbiefstuk met port-anijssaus
Een heerlijk hertenbiefstuk met port-anijssaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenbiefstuk met port-anijssaus te bereiden
Schil de aardappelen en zet ze op met ruim water en een beetje zout.
Kook de spruitjes gaar en spoel ze meteen af met koud water.
Bestrooi de hertenbief met peper en zout en bak ze goudbruin in 4 à 5 minuten.
Haal de hertenbief uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten.
Eventueel in een warme oven laten garen.
Giet de rode port bij de braadjus, samen met de stukjes steranijs en laat rustig inkoken.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe ze samen met de koude spruiten terug in de pan. BEWAAR EEN PAAR SPRUITEN VOOR DE GARNERING.
Stamp de aardappelen samen met de spruiten aan met een pureestamper en gebruik wat olijfolie om het smeuïg te maken.
Voeg hier de spekjes aan toe en breng het op smaak met peper.
Als de saus op smaak is, door een zeef gieten.
Kook de spruitjes gaar en spoel ze meteen af met koud water.
Bestrooi de hertenbief met peper en zout en bak ze goudbruin in 4 à 5 minuten.
Haal de hertenbief uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten.
Eventueel in een warme oven laten garen.
Giet de rode port bij de braadjus, samen met de stukjes steranijs en laat rustig inkoken.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe ze samen met de koude spruiten terug in de pan. BEWAAR EEN PAAR SPRUITEN VOOR DE GARNERING.
Stamp de aardappelen samen met de spruiten aan met een pureestamper en gebruik wat olijfolie om het smeuïg te maken.
Voeg hier de spekjes aan toe en breng het op smaak met peper.
Als de saus op smaak is, door een zeef gieten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
maar toch... zou er wel eens een vlieg willen zijn in de keuken moet wel tof zijn maar dan wel rap genoeg weg voor de vliegenmepper;);)
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.:)
derbyke zegt:
Anna zegt:
Jouw kookclub; hoe vaak zijn jullie bij elkaar?
Groetjes,
Anna
;)
bertal zegt:
Nou laat ik dit zeggen 1 keer per jaar verrassen we onze vrouwen met een diner, en dat moet natuurlijk super zijn.
De enigste vrouw in ons gezelschap is Lotte die we al jaren in ons midden hebben is een studente, en is onze afwashulp en zij eet dan ook mee.
Daar hebben we nog geen vliegenmepper voor nodig gehad.:);)groetjes Bert
p.s We koken iedere eerste vrijdag van de maand, dus vrijdag weer genieten.