KookJij

Hertenbiefstuk met port-anijssaus

Een heerlijk hertenbiefstuk met port-anijssaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertenbiefstuk met port-anijssaus te bereiden

Schil de aardappelen en zet ze op met ruim water en een beetje zout.
Kook de spruitjes gaar en spoel ze meteen af met koud water.
Bestrooi de hertenbief met peper en zout en bak ze goudbruin in 4 à 5 minuten.
Haal de hertenbief uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten.
Eventueel in een warme oven laten garen.
Giet de rode port bij de braadjus, samen met de stukjes steranijs en laat rustig inkoken.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe ze samen met de koude spruiten terug in de pan. BEWAAR EEN PAAR SPRUITEN VOOR DE GARNERING.
Stamp de aardappelen samen met de spruiten aan met een pureestamper en gebruik wat olijfolie om het smeuïg te maken.
Voeg hier de spekjes aan toe en breng het op smaak met peper.
Als de saus op smaak is, door een zeef gieten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo derbyke en Anna,
Nou laat ik dit zeggen 1 keer per jaar verrassen we onze vrouwen met een diner, en dat moet natuurlijk super zijn.
De enigste vrouw in ons gezelschap is Lotte die we al jaren in ons midden hebben is een studente, en is onze afwashulp en zij eet dan ook mee.
Daar hebben we nog geen vliegenmepper voor nodig gehad.:);)groetjes Bert
p.s We koken iedere eerste vrijdag van de maand, dus vrijdag weer genieten.
derbyke

derbyke zegt:
Daar heb je gelijk in;-)
maar toch... zou er wel eens een vlieg willen zijn in de keuken moet wel tof zijn maar dan wel rap genoeg weg voor de vliegenmepper;);)
Anna

Anna zegt:
Ik vind het wel erg leuk, een kookclub die alleen uit mannen bestaat;) Hebben ze ook geen last van het vrouwen-gekakel;-))

Groetjes,
Anna.:)
derbyke

derbyke zegt:
Ja, Anna vind ik ook toffe recepten maar spijtig genoeg geen vrouwen toegelaten :( daar konden we nog iets van leren echt super :);):p
Anna

Anna zegt:
Daar zijn we dan ook erg blij mee! Mooie, originele recepten. Je staat niet voor niets in de top 3 van onze gebruikers!
Jouw kookclub; hoe vaak zijn jullie bij elkaar?
Groetjes,
Anna
;)
bertal

bertal zegt:
Anna,
Hebben deze recepten met onze kookclub gemaakt, en wil ze ook graag doorgeven aan anderen via Kookjij.:);)m.v.g. Bert
Anna

Anna zegt:
Pracht recepten weer, Bert!:D:D
Groetjes,
Anna.
KookJij:D