Snij de biefstuk in grote plakken en serveer deze bijvoorbeeld op een bedje van knolseldeijpuree met daarbij spruiten met spek.
Giet vlak voor het serveren de jus over het geheel.
Recept
« Terug naar recepten
Hertenbiefstuk met rode wijn
PT25M
Hertenbiefstuk met rode wijn
Snij de biefstuk in grote plakken en serveer deze bijvoorbeeld op een bedje van knolseldeijpuree met daarbij spruiten met spek.
Giet vlak voor het serveren de jus over het geheel.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl folder week 45 2014
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenbiefstuk met rode wijn te bereiden
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
- Verhit olie en boter in een pan.
- Bak de biefstukken ongeveer 1 minuut aan beide kanten bruin.
- Haal het vlees uit de pan en wikkel er aluminiumfolie om heen.
- Laat het vlees 10 minuen rusten.
- Schud het overtollige vet uit de weg en laat de overige bakresten er in liggen.
- Snipper een ui en fruit deze indezelfde pan.
- Blus af met rode wijn.
- Voeg een scheutje water, een klont boter en zout en peper toe.
- Laat dit mengsel inkoken tot een mooie jus.