Recept
« Terug naar recepten
Hertensteak met boerenjongens
PT45M
Hertensteak met boerenjongens
Een heerlijk hertensteak met boerenjongens recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertensteak met boerenjongens te bereiden
Maak de cantharellenschoon en snijd de houtige uiteinden van de stelen.
Bestrooi de hertenfilets met zout en peper en bak ze in 75 gram van de boter, ca 3 min aan elke kant, om en om bruin.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Bak de cantharellen op een hoog vuur in 50 gram boter.
Haal de paddestoelen uit de pan.
Blus het braadvocht af met wildfond en roer de aanbaksels los.
Voeg het sap van de boerenjongens toe en laat alles samen inkoken tot sausdikte.
Maak de saus af met de boerenjongens, crème fraiche, aalbessengelei en rode port.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Frituur dunne repen schorseneer in hete olie tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de hertensteak met de cantharellen, boerenjongenssaus en garneer met de gefrituurde repen schorseneer.
Lekker met haricots verts, gegrilde groenten en aardappeltaart.
Bestrooi de hertenfilets met zout en peper en bak ze in 75 gram van de boter, ca 3 min aan elke kant, om en om bruin.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Bak de cantharellen op een hoog vuur in 50 gram boter.
Haal de paddestoelen uit de pan.
Blus het braadvocht af met wildfond en roer de aanbaksels los.
Voeg het sap van de boerenjongens toe en laat alles samen inkoken tot sausdikte.
Maak de saus af met de boerenjongens, crème fraiche, aalbessengelei en rode port.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Frituur dunne repen schorseneer in hete olie tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de hertensteak met de cantharellen, boerenjongenssaus en garneer met de gefrituurde repen schorseneer.
Lekker met haricots verts, gegrilde groenten en aardappeltaart.
bertal zegt:
"Boerenjongens" zijn:
rozijnen op brandewijn en abrikozen op brandewijn zijn "Boerenmeisjes"
:);)m.v.g. Bert Allers