Recept
« Terug naar recepten
Hete bliksem
PT30M
Hete bliksem
Een heerlijk hete bliksem recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jo schraven
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Overgeschreven uit een oud kookboek.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete bliksem te bereiden
Aard.koken en pureren met de boter melk en peper en zout.De ui in kleine stukjes snijden,dan de appels schillen,klokhuis eruit en in plakjes snijdenDe appels,ui en pruimen in de magnetron,hoogste stand 6 á 8 min.Citroensap erdoor en omscheppen.Een klontje boter smelten i/2 min.magnetron.Dan een laagje appels,dan de puree,daarna weer appels en als laatste de puree.De bovenkant glad strijken en de 3 plakken bloedworst erin drukken,Wat paneermeel en klontjes boter ,In een oven van 200 C. ongveer 30 min.
Mijn kookverhaal (Jo schraven)
Een verrassend smakelijk gerecht.