Recept
« Terug naar recepten
Hoisin Saus I (Zelf Namaken)
PT20M
Hoisin Saus I (Zelf Namaken)
Hoisin saus is een Kantonese donkere zoete saus met
sojabonen, knoflook, rode pepers, rijstazijn, zoetigheid, zout en water. Het wordt gebruikt om vlees/gevogelte/vis- gerechten op smaak te brengen. Ook in de Pho (Thaise noedelsoepen) wordt het gebruikt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hoisin Saus I (Zelf Namaken) te bereiden
- Verhit de olie in de wadjan en fruit hierin aan de knoflook. Die mag net niet bruin worden.
- Voeg dan toe de 5 kruidenpoeder en de miso. Roer dit goed door elkaar.
- Voeg dan de rest van de ingredienten toe en blijf goed doorroeren.
- Laat even sudderen tot het geheel lobbiger wordt en haal van het vuur af. Laat afkoelen en doe in een schone pot.
- Geef deze saus bij vlees-, vis-, gevogeltegerechten, loempia's, dim sums etc. ************************************************************************* HOISIN SAUS II
- Voeg alle ingredienten bij elkaar in een geschikte pan en laat al roerend aan de kook komen.Zet het vuur laag en laat de saus inkoken tot die enigszins lobbig wordt
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Thee kun je overal bij schenken. WELKE WIJN HANGT AF VAN HET GERECHT.
Harry Löhr zegt: