Recept
« Terug naar recepten
Hollandse asperges op z'n Florentijns met spinazie
PT30M
Hollandse asperges op z'n Florentijns met spinazie
Een heerlijk hollandse asperges op z'n florentijns met spinazie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse asperges op z'n Florentijns met spinazie te bereiden
Schil de asperges en snijd de houtige gedeelten van de onderkant. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Gebruik eventueel voor het drogen een slacentrifuge. Hak de teentjes knoflook klein. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper.
Bereiden:
Kook de asperges in ongeveer 20 minuten in iets gezouten water gaar. Bak intussen in een koekenpan de entrecôtes in boter net gaar en lichtbruin. Reken op ongeveer 4 minuten per kant. De juiste baktijd hangt af van de dikte van het vlees. Giet olijfolie in een wok of andere grote wijde pan en roerbak de spinazie met de knoflook, maar zonder zout, beetgaar. Doe de spinazie in een vergiet en druk al het vocht eruit. Schep de goed uitgelekte asperges op een grote schaal. Leg de entrecôtes naast de asperges. Schep op elke entrecôte een bolletje spinazie. Garneer de spinazie met 2 kruiselings neergelegde ansjovisfilets. Giet het braadvocht van het vlees over de asperges.
Tip:
Laat de asperges uitlekken op een dubbelgevouwen schone theedoek.
Bereiden:
Kook de asperges in ongeveer 20 minuten in iets gezouten water gaar. Bak intussen in een koekenpan de entrecôtes in boter net gaar en lichtbruin. Reken op ongeveer 4 minuten per kant. De juiste baktijd hangt af van de dikte van het vlees. Giet olijfolie in een wok of andere grote wijde pan en roerbak de spinazie met de knoflook, maar zonder zout, beetgaar. Doe de spinazie in een vergiet en druk al het vocht eruit. Schep de goed uitgelekte asperges op een grote schaal. Leg de entrecôtes naast de asperges. Schep op elke entrecôte een bolletje spinazie. Garneer de spinazie met 2 kruiselings neergelegde ansjovisfilets. Giet het braadvocht van het vlees over de asperges.
Tip:
Laat de asperges uitlekken op een dubbelgevouwen schone theedoek.