Recept
« Terug naar recepten
Hongaars Stoofvlees (Pökölt)
PT210M
Hongaars Stoofvlees (Pökölt)
Onterecht wordt dat "goulash" genoemd. Maar goulash is het Hongaarse woord voor herder. Dat kan dus niet. Feitelijk is het stoofvlees op z'n Hongaars voor herders.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Felix Wilbrink rubriek Telegraaf dd 22-04-2016
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaars Stoofvlees (Pökölt) te bereiden
- Bak het spek uit in een grote pan met dikke bodem en haal de spekjes er dan weer uit en zet die apart.
- Ondertussen de blokjes vlees met zout bestrooien, met peper en de paprika en daar goed in rondwentelen.
- Bestrooi dan met oregano en de komijn.
- Bak het vlees in het hete spekvet en doe er na enige tijd de uien bij (en eventueel ook nog wat knoflook).
- Als uien zacht beginnen te worden blussen met wijn, behoorlijk wat wijn, want het vlees moet tegen de 3 uur sudderen. Zorg voor voldoende wijn en vul regelmatig bij.
- Op het einde nog eens extra wat paprika poeder er bij doen.
- Serveer bij noedels of puree of rijst.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er een volle rode wijn bij. Traditioneel is de Bikaver wijn (stierenbloed)
ricky en jan fermont smets zegt: