KookJij

Hongaarse Goulash Stoofpot

Een heerlijk hongaarse goulash stoofpot recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: brutsellog
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hongaarse Goulash Stoofpot te bereiden

Bak in een braadpan met wat boter een gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, als het glazig is dan doe je er ongeveer 500 gram runderlapjes bij. (in blokjes gesneden) Snij dan 2 rode paprika’s en 1 groene paprika in stukjes en doe deze er ook bij. Daarna wat tijm, 500 ml gezeefde tomaten en 200 ml bouillon (van 1 bouillonblokje) erbij. Even aan de kook laten komen, en dan voor zeker 2 uur op een laag vuurtje laten stoven. Doe als de 2 uur om zijn ongeveer 250 gram verse sperziebonen bij, dit moet ongeveer 45 minuten meestoven. Zet ondertussen de zilvervliesrijst op en maak het zoals je gewend bent (of volgens de verpakking) Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rhg64

rhg64 zegt:
Dit gerecht zojuist bereidt. Lekker. Thnx Miriam.