KookJij

Honingkoek schotel met appelen en noten

Een heerlijk honingkoek schotel met appelen en noten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Honingkoek schotel met appelen en noten te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de appelschijfjes met rum en citroensap.

Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de boter tot schuim met de suiker. Roer er geleidelijk de eidooiers doorheen. Voeg de kwark toe, roer glad en schep er de stijfgeklopte eiwitten doorheen.

Leg afwisselend honingkoek, appelen en eimengsel in lagen in een ovenschotel. Eindig met het eimengsel en strooi er de grofgehakte walnoten overheen. Leg er de resterende boter in klontjes op. Bedruppel met honing. Bak ca. 35-40 min. in de voorverwarmde oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst