Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel asperges met aardappel, ham, (room)kaas en eieren
PT20M
Ovenschotel asperges met aardappel, ham, (room)kaas en eieren
Heerlijke ovenschotel van aardappelschijfjes met stukjes asperges in een saus van gesmolten roomkaas met ham en stukjes hardgekookte eieren.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel asperges met aardappel, ham, (room)kaas en eieren te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Kook de plakjes aardappel gaar in water met zout.Giet de aardappelschijfjes af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Kook de geschilde aspergestukken gaar in water met een theelepel suiker. Giet de stukjes asperges af in een vergiet.
- Verhit de boter in een koekenpan en en fruit hierin de sjalot-snippers. Voeg de roomkaas hieraan toe en laat dit op een lage warmtebron zachtjes smelten.
- Meng de stukjes asperges, reepjes ham en stukjes ei door de saus.Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Leg de helft van de plakjes aardappel onderin de ovenschaal. Verdeel hierover de aspergesaus. Daarover weer een laagje aardappelschijjes en wat geraspte kaas.
Bak de schotel plm. 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ook lekker met asperges uit pot of blik. Aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt kun je ook gebruiken voor deze ovenschotel.