KookJij

Aspergesoep met gepocheerd ei

Een heerlijk aspergesoep met gepocheerd ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergesoep met gepocheerd ei te bereiden

Asperges schillen.
Water met zout koken in asperge pan, asperges met een bindtouw vast maken zodat ze bij elkaar blijven.
10 minuten koken en de hittebron uitzetten en asperges laten staan ± 10 min tot gebruik.
Het kookvocht bewaren voor de soep. (± 1.5 ltr.)
Een paar asperges apart houden, deze zijn voor de soep (de dunste en de kopjes eraf halen, ± 3 cm)
Asperges heerlijk opeten met wat je erbij wilt doen.
Ik heb de bouillon en de aparte asperges ingevroren tot gebruik.

Nu gaan we de soep maken.
Bouillon evt. ontdooien.
Boter verhitten maar NIET verbranden, bloem in een keer erbij doen en goed roeren.
3 min. laten garen en dan voorzichtig de bouillon beetje bij beetje erbij doen, let even op voor de hoeveelheid zodat het niet te dun wordt.
Doorkoken en de asperges (niet de kopjes) die je apart had gehouden en uit het potje erin doen en met de staafmixer goed fijn maken.
Goed doorwarmen, de topjes asperges erbij doen en ondertussen water met azijn opzetten voor het gepocheerd eitje.
Tik een ei in een klein schaaltje, 2e ei in een ander schaaltje.
Als het water kookt de eieren stuk voor stuk in het water laten glijden, zorg dat het water aan de kook blijft.
Het eiwit voorzichtig over de dooier doen en ± 3 min. laten garen.
Ondertussen de ham in dunne reepjes snijden en in de soep doen, op smaak brengen met peper en zout uit de molen,
Opscheppen in een soepbord en het ei erop presenteren.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Els dat ziet er een heerlijk soepje uit, zeker eens op jouw manier klaar maken -)