Omdat de Römertopf zolang "werk"heeft, maak ik dit recept in het weekend. Ik heb n.l.goedkoop stroom in die periode en dan heb ik er niet zo'n moeite mee als er een gerecht zo 'n lange garingstijd nodig heeft.(Maar dat is persoonlijk)
Het voordeel v.e. Romertopf is,dat er geen vet toegevoegd hoeft te worden,want de ingrediënten smoren gaar in eigen vocht en blijven puur van smaak ; óók geen extra vocht erbij te doen,want er komt voldoende vocht vrij uit de schaal zelf.
Recept
« Terug naar recepten
Hutspot uit de Römertopf
PT120M
Hutspot uit de Römertopf
Een heerlijk hutspot uit de römertopf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
- kCal energie
- Gram eiwit
-- Gram vet
- Gram koolhydraten
- Gram eiwit
-- Gram vet
- Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hutspot uit de Römertopf te bereiden
Vlees in blokjes snijden.
Römertopf uit het water halen.Vlees ,patat en hutspotgroenten
in de schaal doen.
Knoflook erboven uitpersen boullionblokjes verkruimelen en tandoorikruiden erover strooien
Alles goed doorelkaar mengen
Deksel erop en in de KOUDE oven zetten
Oven verwarmen op 225* en na 10 min op 200* zetten
Ca 1 uur + 15 min laten garen
Römertopf uit het water halen.Vlees ,patat en hutspotgroenten
in de schaal doen.
Knoflook erboven uitpersen boullionblokjes verkruimelen en tandoorikruiden erover strooien
Alles goed doorelkaar mengen
Deksel erop en in de KOUDE oven zetten
Oven verwarmen op 225* en na 10 min op 200* zetten
Ca 1 uur + 15 min laten garen
bametz-saffrie zegt:
Met een slowcooker heb ik totaal géén ervaring.Het is te proberen,lukt het niet...,dan kan je het wellicht overdoen in een ovenschaal als er geen Römertopf voorhanden is.
HET PROBEREN WAARD ? ? ?:D:D