Recept
« Terug naar recepten
Nacho ovenschotel met pulled chicken
PT30M
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Snel te maken en altijd een succes, zelfs als je bezoek krijgt en geen tijd
hebt om boodschappen te doen want de meeste ingrediënten heb je (ik)
meestal wel in huis.
Ik heb 2 (gare) kippenbouten gebruikt van de dag ervoor, maar je kunt
natuurlijk ook gewoon even van te voren de kip(filet) koken. Zelf maar even
kijken wat voor jou het handigste is.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nacho ovenschotel met pulled chicken te bereiden
- Kook (of bak) de kip tot hij gaar is. Verwarm intussen de oven op 200 graden.
- Haal de kip uit de pan en pluk de kip uit elkaar. Dit doe je met 2 vorken of met (schone) handen. Meng de BBQ saus en de ketchup door de kip en zet dit een paar minuutjes onder de gril zodat de kip een beetje krokant wordt.
- Hak ondertussen de ui, knoflook en paprika in stukjes. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg vervolgens de champignons toe en de Tex-Mex kruiden.
- Neem de ovenschaal weer uit de oven, strooi er de helft van de nacho's overheen en schep hier de gebakken groenten op.
- Dek af met de rest van de nacho's en verdeel er de uitgelekte maïs en de tomaatjes overheen.
- Bestrooi met kaas en grill de ovenschotel 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.