Recept
« Terug naar recepten
Iberico-filet pur, courgette gevuld met groenten, en tijmsaus
PT50M
Iberico-filet pur, courgette gevuld met groenten, en tijmsaus
Een heerlijk iberico-filet pur, courgette gevuld met groenten, en tijmsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Iberico-filet pur, courgette gevuld met groenten, en tijmsaus te bereiden
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot, knoflook en twee takjes tijm aan. Deglaceer het geheel met 150 ml gevogeltebouillon. Laat dit tot de helft inkoken en zeef de saus. Hou de jus apart in een kookpan op een laag vuurtje. Voeg beetje bij beetje de boter toe. Bij het bakken van de Iberico-filets voegt u twee eetlepels jus aan de tijmsaus toe.
- Schil de aardpeer en de miniworteltjes. Snijd ze in kleine blokjes. Snijd de courgettes in schijfjes. Snijd de grote courgette in 4 gelijke delen. Gebruik de 2 middelste delen om een groentemandje te maken. Kook ze 2 tot 3 minuten in gezouten water. Haal ze uit het water en spoel ze af met koud water.
- Stoof de groenten (miniworteltjes, minicourgettes en aardpeer) aan in wat bakboter. Kruid goed af en voeg 50 ml bouillon toe. Bak de filets purs 3 tot 4 minuten aan elke zijde. Leg de filets op het bord, voeg de gevulde courgettes en wat tijmsaus toe.