Recept
« Terug naar recepten
Ice Cream - After Eight
PT30M
Ice Cream - After Eight
Een heerlijk ice cream - after eight recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ice Cream - After Eight te bereiden
Doe in een pannetje de slagroom en breng dit aan de kook.
Doe in een kom de dooiers met de suiker en roer wat.
Schenk een beetje hete slagroom al roerende door de dooiers met suiker.
Doe dat totdat je het eiermengsel kan gieten en dan giet je het weer terug in de pan blijf roeren en breng het tegen de kook. Het mag niet koken. Tussen de 85 en 95 graden Celcius houden en roeren, dan gaat het binden, het wordt niet dik maar er blijft een laag op een lepel zitten.
Laat dit afkoelen. Roer eerst 5 stuks after eight in stukjes erbij. Maak ijs in de ijsmachine en doe na 10 minuten 8 stuks in stukjes gehakte after eight in de ijskom.
C.D zegt: